ABB
AgriBeton Broers

Verkeersklassen keerwanden

Sinds 2014 zijn onze keerwanden standaard al uitgevoerd in minimaal verkeersklasse 300 met 10 kN bovenbelasting.
Tegen opvraagbare meerprijs kunnen onze keerwanden uitgevoerd worden in verkeersklasse 450 of 600.

Betonnen L- Keerwanden uitgevoerd met wapening voor verkeersklasse 30
In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat L- keerwanden worden toegepast bij bijvoorbeeld een verhoogde parkeerplaats voor personen auto’s, denk hierbij aan keerwanden naast een verhoogde oprit. Een standaard L- keerwand is uitgerust met wapening om krachten van grond te kunnen keren, deze is berekend op een bovendruk van 5 KN/ m². Als op de verhoging een personenauto geplaatst word zal deze bovendruk oplopen en kan middels zwaardere wapening de maximale toelaatbare bovendruk op de L- keerwanden verhoogd worden.
AgriBeton Broers keerwanden zijn dus al volgens de nieuwe Euro normen in verkeersklasse minimaal 30 uitgevoerd.  

Betonnen L- Keerwanden uitgevoerd met wapening voor verkeersklasse 45
Uiteraard kunnen L- keerwanden worden toegepast bij bijvoorbeeld een verhoogde parkeerplaats voor personen auto’s, bestelauto’s en / of bussen. Een standaard L- keerwand is uitgerust met wapening om krachten van grond te kunnen keren, deze is berekend op een bovendruk van 5 KN/ m². Als op de verhoging personen auto’s, bestelauto’s en / of bussen geplaatst worden zal deze bovendruk oplopen en kan middels zwaardere wapening de maximale toelaatbare bovendruk op de L- keerwanden verhoogd worden.

Betonnen L- Keerwanden uitgevoerd met wapening voor verkeersklasse 60
Vaak worden L- keerwanden toegepast bij laaddokken waar zwaar vrachtverkeer van toepassing is. Indien dit het geval is zal een standaard gewapende L- keerwand met een maximaal toelaatbare bovendruk van 5 KN/ m² niet afdoende zijn. Bij toepassing van de L- keerwanden bij zwaar vrachtverkeer zullen deze gewapend uitgevoerd dienen te zijn in verkeersklasse 60. Bij uw offerte aanvraag kunnen wij hier rekening mee houden.

De keerwanden bij deze laaddok zijn uitgevoerd in verkeersklasse 60 ook wel keerwanden verkeersklasse 600 genoemd, door de hogere druk op wanden bij zwaar vrachtverkeer dienen zwaardere keerwand  uitvoeringen te worden toegepast.

Naar alle keerwanden

Info pagina's keerwanden;

Keerwanden tuinverhoging

Keerwanden opslagvakken

Keerwanden mestopslag

Keerwanden bij trappen

Keerwanden bij een talud

Keerwanden als kadewand

Keerwanden transport en plaatsen