ABB
AgriBeton Broers

KEERWANDEN

Toepassingen

Betonnen keerwanden en sleufsilowanden kunnen voor vele doeleinden worden toegepast:

  • Als sleufsilo voor het opslaan van allerlei los te storten materialen zoals grind, zand, ertsen, zout, mest, vervuilde grond, enz.
  • Als sleufsilo voor de opslag en het inkuilen van mais, bieten, gras, hooi en andere ruwvoer.
  • Perrons
  • Het opvangen van hoogteverschillen in terreinen.
  • Opvang van taluds, bijvoorbeeld bij wegverbreding onder viaducten.
  • Kademuren en wanden langs grachten en vijvers.
  • Voor het ophogen van grond voor een terras dmv het plaatsen van keerwanden in de tuin.
  • Opsluiting van wegen of wegbermen.
  • Enkelvoudige en samengestelde beschoeiingen

Op dit moment is het erg druk, er gelden langere levertijden dan bij de artikelen is aangegeven!

Klik op onderstaande afbeeldingen voor beschikbare lengtes, hoekstukken en de prijs van elk type betonnen keerwand!

Enkelkerende keerwanden

Keerwanden van lichtgrijs beton

Standaard enkelkerende betonnen keerwanden mogen alleen aan de voetzijde worden belast en zijn berekend op een verticale bovenbelasting van 10 kN/m2 en een materiaal kerend vermogen van 18 kN/m3.


Dubbelkerende keerwanden

Deze zijn gebaseerd op dezelfde uitgangspunten als de enkelkerende keerwanden. Met dien verstande dat de dubbelkerende wanden ook aan de andere zijde en/of aan beide zijden belast kunnen worden. Dubbelkerende keerwanden kunnen op bestelling tegen meerprijs aangemaakt worden.

Op verzoek zijn er veel aanpassingen mogelijk, naast dat alle betonnen keerwanden op lengte en hoogte pas gemaakt kunnen worden. De wanden in de kleur antraciet, is ook mogelijk. 


Keerwanden tuin
Het is de ideale oplossing voor al uw tuinverhogingen. Om er voor te zorgen dat de opgehoogde grond niet wegspoelt of verzakt, worden keerwanden van beton geplaatst om de grond permanent op te sluiten. Voor meer informatie, klik hier.


Keerwanden opslagvakken
De wanden kunnen perfect toegepast worden om opslagvakken te creëren voor zand, grind en groen en in elke gewenste maat. Sleufsilo wanden zijn het meest bekende voorbeeld van toepassing als opslagvakken voor opslag van mest of ruwvoer in de agrarische sector. Lees meer over keerwanden opslagvakken.


Keerwanden mestopslag
Betonnen keerwanden zijn de meest ideale wanden om een mestopslag te maken. Bij AgriBeton Broers, kunnen wij voor u de gewenste opstelling uitrekenen en uittekenen. Door betonplaten tussen de keerwanden te plaatsen, is uw mestopslagplaats compleet. Lees meer over keerwanden mestopslag.


Keerwanden voor traptreden van beton

Om een betonnen trap in uw tuinverhoging op te sluiten kunnen het beste keerwanden van beton naast de traptreden geplaatst worden. Deze sluiten niet alleen de traptreden op, maar zorgen óók dat uw trap compleet op zijn plaats blijft staan. Agribeton Broers levert ook speciaal op maat gemaakte trapbomen. Dit zijn in feite T-keerwanden die, op maat gemaakt, schuin met de treden mee aflopen. Antraciet betonnen traptreden behoren ook tot de mogelijkheid voor een nog mooiere betonlook in uw tuin. Lees meer over keerwanden bij trappen.


Keerwanden bij een talud
Heeft u een schuin aflopend talud? Dan kunnen keerwanden van AgriBeton Broers, trapsgewijs in diverse hoogtes naast elkaar geplaatst worden. Omdat al onze keerwanden t/m 200 cm hoogte op de kop allemaal dezelfde dikte van 8 cm hebben, kan zo zonder al teveel grond te verzetten, een ideale opsluiting naast uw talud gemaakt worden. Lees meer over keerwanden bij een talud.

 

Keerwanden verkeersklassen
Keerwanden van Agribeton Broers hebben standaard een verkeersklasse 300 of meer. De door ons geleverde keerwanden zijn al sinds eind 2014, volgens de nieuwe Euronormen gefabriceerd, waardoor de maximale bovenbelasting van 10kN mogelijk is. Uiteraard kunnen de keerwanden op bestelling worden voorzien van extra wapening voor uitvoering in verkeersklasse 450 of 600. Lees meer over keerwanden verkeersklassen.


Keerwanden als kadewand
Daar waar in het verleden langs sloten en kaden vaak houten damwanden geplaatst werden, ziet men steeds vaker betonnen keerwanden als kadewand. Dit is een duurzame oplossing, en prijstechnisch vaak ook nog voordeliger. Als u bijvoorbeeld een tuin aan de slootrand heeft, kan er middels toepassing van betonnen keerwanden als kadewand, uw tuin vaak al een meter of meer verlengd worden. Ook langs kades zijn betonnen keerwanden de perfecte oplossing, lees meer over keerwanden als kadewand.


Sleufsilo's voor het inkuilen van mais en ander ruwvoer

Na het oogsten van mais, gras, hooi en ander ruwvoer, doet men het inkuilen in een sleufsilo. Mais is  voor de veehouderij een essentieel product dat wordt gebruikt als voer voor hun vee. In combinatie met silo keerwanden en betonplaten wordt er een betonnen bak gemaakt, waardoor het inkuilen luchtdicht geconserveerd wordt tot het gebruik hiervan. AgriBeton Broers heeft kwalitatief prefab producten waarbij het leveren van de betonnen sleufsilo's in 1 keer kan plaatsvinden. Klik op Silowanden voor meer technische informatie over deze wanden.


Keerwanden transport en plaatsen

Al onze keerwanden worden door een extern transportbedrijf middels 16 m¹ stenencombinatie trailers geleverd. Door in combinatie transport te leveren kunnen wij het transport voor een aantrekkelijk en voordelig tarief door geheel Nederland, België en deels ook Duitsland uitvoeren. Vraag voor levering altijd een transporttarief aan. In veel gevallen kunnen de betonnen keerwanden direct vanaf de vrachtwagen geplaatst worden. Informeer naar de mogelijkheden. Lees meer over keerwanden transport en plaatsen.


Keerwand prijs
In tegenstelling tot de meeste leveranciers van betonnen keerwanden treft u bij AgriBeton Broers direct prijzen aan. De weergegeven prijzen zijn exclusief btw en exclusief eventuele toebehoren en transport weergegeven. Als u bij ons een offerte opvraagt ontvangt u een prijsopgave met direct de scherpste prijs compleet inclusief transport en kunststof koppellatten. Voor een overzicht, hier een keerwand prijslijst.


AgriBeton Broers voor al uw prefab beton

Wij leveren alle soorten prefab betonelementen en prefab betonwanden. Levering binnen 5 werkdagen muv op maat gemaakte beton producten. Tevens leveren wij ook bestratingen voor erfverharding. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor al uw specifieke vragen. Wij denken graag met u mee!Betonnen L keerwanden zijn een veelgebruikt type beton product dat vaak wordt toegepast in de bouw- en infrastructuurindustrie. Deze producten worden vaak gebruikt om verschillende bouwprojecten te ondersteunen en te stabiliseren, zoals bij het bouwen van wegen, bruggen, parkeergarages en industriële faciliteiten.

Een betonnen L keerwand is een rechtlijnige betonnen structuur met een L-vormig profiel. Het unieke ontwerp zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van het specifieke project waarvoor ze worden gebruikt.

Deze betonnen keerwanden worden gemaakt van hoogwaardig beton en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de stress die wordt veroorzaakt door het gewicht van de grond die ze ondersteunen. De meeste betonnen L keerwanden zijn ook ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden, wat hen tot een duurzame en betrouwbare keuze maakt bij het bouwen van structuren.

Er zijn verschillende toepassingen voor betonnen L keerwanden, waarvan sommige we hieronder in meer detail zullen bespreken.
Wegenbouw
Een veelvoorkomende toepassing van betonnen L keerwanden is in de weg- en transportsector. Wanneer wegen worden aangelegd, moeten vaak hellingen worden gecreëerd om hoogteverschillen te overbruggen. In deze gevallen zijn keerwanden nodig om de zijkanten van de weg te ondersteunen en te stabiliseren. Betonnen L keerwanden kunnen worden gebruikt om deze stabiliteit te bieden en de weg veilig te maken voor voetgangers en verkeer.

Parkeergarages
Betonnen L keerwanden worden ook vaak gebruikt in parkeergarages om de parkeerruimtes op te delen en de ruimte te maximaliseren. Door het gebruik van betonnen L keerwanden kan er meer parkeerruimte worden gecreëerd, zonder dat er extra structurele ondersteuning nodig is. Ze bieden ook bescherming aan de voertuigen die erin geparkeerd staan tegen schade en bieden extra veiligheid voor de mensen die in de garage werken of er parkeren.

Industriële faciliteiten
Industriële faciliteiten hebben vaak grote containers en machines die zwaar zijn en veel ruimte innemen. Om deze machines en containers veilig te kunnen plaatsen, is het noodzakelijk om gebruik te maken van betonnen L keerwanden. Deze keerwanden zorgen voor een stabiele ondergrond, waardoor de machines veiliger kunnen worden neergezet zonder risico op schade aan de vloer. Daarnaast bieden de wanden extra bescherming tegen trillingen en andere schokken die kunnen ontstaan door het gebruik van zware machines en apparatuur.

Overige toepassingen
Naast bovenstaande voorbeelden zijn betonnen L keerwanden ook geschikt voor diverse andere toepassingen. Zo worden ze vaak gebruikt in de agrarische sector, bijvoorbeeld als opslagplaats voor mest of graan. Maar ook terwijl het bouwen van zwembaden, vijvers of andere waterbouwprojecten komen deze keerwanden goed van pas.

Kortom, betonnen L keerwanden hebben een brede toepasbaarheid en bieden een ideale oplossing aan talloze bouwprojecten. Of het nu gaat om hellingen, parkeergarages, industriële faciliteiten of agrarische sector, betonnen L keerwanden zijn een duurzaam en betrouwbaar product dat lang mee gaat en bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Zoek je een slimme oplossing voor jouw bouwproject? Overweeg dan zeker om betonnen L keerwanden in te zetten.