ABB
AgriBeton Broers

KEERWANDEN

Toepassingen

Betonnen keerwanden en keerwand constructies kunnen voor vele doeleinden worden toegepast:

  • Opslag van allerlei los te storten materialen zoals grind, zand, ertsen, zout, mest, vervuilde grond, enz.
  • Opslag van mais, bieten en anderen landbouwproducten.
  • Perrons
  • Het opvangen van hoogteverschillen in terreinen.
  • Opvang van taluds, bijvoorbeeld bij wegverbreding onder viaducten.
  • Kademuren en wanden langs grachten en vijvers.
  • Voor tuinontwerp bijvoorbeeld bij het ophogen van grond voor terras enz.
  • Opsluiting van wegen of wegbermen.
  • Enkelvoudige en samengestelde beschoeiingen


Klik op onderstaande afbeeldingen voor beschikbare lengtes, hoekstukken en prijzen!

Enkelkerende keerwanden

Keerwanden van lichtgrijs beton

Standaard enkelkerende betonnen keerwanden mogen alleen aan de voetzijde worden belast en zijn berekend op een verticale bovenbelasting van 10 kN/m2 en een materiaal kerend vermogen van 18 kN/m3.


Dubbelkerende keerwanden

Deze zijn gebaseerd op dezelfde uitgangspunten als de enkelkerende keerwanden. Met dien verstande dat de dubbelkerende wanden ook aan de andere zijde en/of aan beide zijden belast kunnen worden. Dubbelkerende keerwanden kunnen op bestelling tegen meerprijs aangemaakt worden.

Op verzoek zijn er veel aanpassingen mogelijk, naast dat alle betonnen keerwanden op lengte en hoogte pas gemaakt kunnen worden. De wanden in de kleur antraciet, is ook mogelijk. Bel of mail ons vrijblijvend , voor meer informatie.


Keerwanden tuinverhoging
Het is de ideale oplossing voor al uw tuinverhogingen. Om er voor te zorgen dat de opgehoogde grond niet wegspoelt of verzakt, worden betonnen keerwanden geplaatst om de grond permanent op te sluiten. Voor meer informatie, klik hier.


Keerwanden opslagvakken
De wanden kunnen perfect toegepast worden om opslagvakken te creëren voor zand, grind en groen en in elke gewenste maat. Sleufsilowanden zijn het meest bekende voorbeeld van toepassing als opslagvakken voor opslag van mest of ruwvoer in de agrarische sector. Lees meer over keerwanden opslagvakken.


Keerwanden mestopslag
Betonnen keerwanden zijn de meest ideale wand om een mestplaats mee te maken. Bij AgriBeton Broers, kunnen wij voor u de gewenste opstelling uitrekenen en uittekenen. Middels betonplaten tussen de keerwanden plaatsen, is uw mestplaats compleet, lees meer over keerwanden mestopslag.


Keerwanden bij trappen

Om een trap in uw tuinverhoging op te sluiten kunnen het best betonnen keerwanden naast de traptreden geplaatst worden. Deze sluiten niet alleen de traptreden op, maar zorgen óók dat uw trap compleet op zijn plaats blijft staan. Agribeton Broers levert ook speciaal op maat gemaakte trapbomen. Dit zijn in feite T-keerwanden die, op maat gemaakt, schuin met de treden mee aflopen. Lees meer over keerwanden bij trappen.


Keerwanden bij een talud
Heeft u een schuin aflopend talud? Dan kunnen keerwanden van AgriBeton Broers, trapsgewijs in diverse hoogtes naast elkaar geplaatst worden. Omdat al onze keerwanden t/m 200 cm hoogte op de kop allemaal dezelfde dikte van 8 cm hebben, kan zo zonder al teveel grond te verzetten, een ideale opsluiting naast uw talud gemaakt worden. Lees meer over keerwanden bij een talud.

 

Keerwanden verkeersklassen
Keerwanden van Agribeton Broers hebben standaard een verkeersklasse 300 of meer. De door ons geleverde keerwanden zijn al sinds eind 2014, volgens de nieuwe Euronormen gefabriceerd, waardoor de maximale bovenbelasting van 10kN mogelijk is. Uiteraard kunnen de keerwanden op bestelling worden voorzien van extra wapening voor uitvoering in verkeersklasse 450 of 600. Lees meer over keerwanden verkeersklassen.


Keerwanden als kadewand
Daar waar in het verleden langs sloten en kaden vaak houten damwanden geplaatst werden, ziet men steeds vaker betonnen keerwanden als kadewand. Dit is een duurzame oplossing, en prijstechnisch vaak ook nog voordeliger. Als u bijvoorbeeld een tuin aan de slootrand heeft, kan er middels toepassing van betonnen keerwanden als kadewand, uw tuin vaak al een meter of meer verlengd worden. Ook langs kades zijn betonnen keerwanden de perfecte oplossing, lees meer over keerwanden als kadewand.


Keerwanden transport en plaatsen
Al onze keerwanden worden door een extern transportbedrijf middels 16 m¹ stenencombinatie trailers geleverd. Door in combinatie transport te leveren kunnen wij het transport voor een aantrekkelijk en voordelig tarief door geheel Nederland, België en deels ook Duitsland uitvoeren. Vraag voor levering altijd een transporttarief aan. In veel gevallen kunnen de betonnen keerwanden direct vanaf de vrachtwagen geplaatst worden. Informeer naar de mogelijkheden. Lees meer over keerwanden transport en plaatsen.


Keerwand prijslijst
In tegenstelling tot de meeste leveranciers van betonnen keerwanden treft u bij AgriBeton Broers direct prijzen aan, de weergegeven prijzen zijn exclusief btw en exclusief eventuele toebehoren en transport weergegeven. Als u bij ons een offerte opvraagt ontvangt u een prijsopgave met direct de scherpste prijs compleet inclusief transport en kunststof koppellatten. Voor een overzicht van prijzen, hier een keerwand prijslijst.