ABB
AgriBeton Broers


L-elementen

Afmetingen en prijzen L-elementen


Betonnen L-elementen 40 cm hoog

L-element 40x40x40 cm grijs
Prijs v.a. € 21,50 per stuks
Gewicht 55 kg
24 stuks per pak
Toeslag losse stuks € 10,-

L-element 40x40x40 cm zwart
Prijs v.a. € 23,50 per stuks
Gewicht 55 kg
24 stuks per pak
Toeslag losse stuks € 10,-


L-Hoekelement 40x40x40 cm grijs
Prijs v.a. € 36,25 per stuks
Gewicht 75 kg
8 stuks per pak
Niet meer leverbaar

L-Hoekelement 40x40x40 cm zwart
Prijs v.a. € 43,50 per stuks
Gewicht 75 kg
8 stuks per pak
Niet meer leverbaar


Betonnen L-elementen 60 cm hoog

L-element 60x40x34 cm grijs
Prijs v.a. € 21,50 per stuks
Gewicht 56 kg
24 stuks per pak
Toeslag losse stuks € 10,-

L-element 60x40x34 cm zwart
Prijs v.a. € 25,50 per stuks
Gewicht 56 kg
24 stuks per pak
Toeslag losse stuks € 10,-


L-Hoekelement 60x40x40 cm grijs
Prijs v.a. € 50,-- per stuks
Gewicht 100 kg
6 stuks per pak
Niet meer leverbaar

L-Hoekelement 60x40x40 cm zwart
Prijs v.a. € 53,-- per stuks
Gewicht 100 kg
6 stuks per pak
Niet meer leverbaar


Betonnen L-elementen 80 cm hoog

L-element 80x40x40 cm grijs
Prijs v.a. € 24,50 per stuks
Gewicht 96 kg
12 stuks per pak
Niet meer leverbaar

L-element 80x40x40 cm zwart
Prijs v.a. € 29,50 per stuks
Gewicht 96 kg
12 stuks per pak
Niet meer leverbaar


L-Hoekelement 80x40x40 cm grijs
Prijs v.a. € 70,-- per stuks
Gewicht 127 kg
8 stuks per pak
Niet meer leverbaar

L-Hoekelement 80x40x40 cm zwart
Prijs v.a. € 73,75 per stuks
Gewicht 127 kg
8 stuks per pak
Niet meer leverbaar


Betonnen L-elementen 100 cm hoog

L-element 100x50x50 cm grijs
Prijs v.a. € 28,50 per stuks
Gewicht 126 kg
6 stuks per pak
Toeslag losse stuks € 10,-

L-element 100x50x50 cm zwart
Prijs v.a. € 32,50 per stuks
Gewicht 126 kg
6 stuks per pak
Toeslag losse stuks € 10,-


L-Hoekelement 100x40x40 cm grijs
Prijs v.a. € 107,50 per stuks
Gewicht 170 kg
4 stuks per pak
Niet meer leverbaar

L-Hoekelement 100x40x40 zwart
Prijs v.a. € 123,75 per stuks
Gewicht 170 kg
4 stuks per pak
Niet meer leverbaar


Maatvoering is weergegeven als hoogte, lengte/breedte en voet maat diepte.

Prijzen zijn geldig bij afname minimaal 1 pak, bij losse aantallen geld een toeslag zoals omschreven.

De elementen worden geleverd op wegwerppallets á € 7,50/stuks

Transporttarief geldig voor heel Nederland m.u.v. waddeneilanden en Zeeuws Vlaanderen is: € 125,-

Levertijden zijn bij voorraad binnen 3-10 werkdagen, informeer bij L-elementen altijd of er voldoende voorraad aanwezig is.

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw
U kunt aan onze weergegeven prijzen geen rechten ontlenen, wij behouden het voorrecht bij offertes de prijzen te corrigeren indien nodig! 


L elementen

L elementen ook wel keerwanden genoemd zijn betonnen elementen in een l-vorm. Een L-vorm heeft 1 lange en 1 korte zijde. De vorm van deze betonnen l-elementen zorgt er voor dat er een stevige grond kering of border ophoging gerealiseerd kan worden. Na plaatsen van deze betonnen elementen ontstaat er als het ware een stevig muurtje waarop bijvoorbeeld een terras aangelegd kan worden. bijvoorbeeld. Er zijn vele toepassing mogelijkheden voor de L-elementen, denk eens aan een betonnen plantenbak of een vijverrand.

Verkrijgbaar in kleuren grijs en antraciet in diverse hoogtes

Als men bezig is de mooie nieuwe tuin aan te leggen denkt men niet alleen maar na over de indeling maar uiteraard ook over de toe te passen kleuren. Het is belangrijk dat alle kleuren op elkaar zijn afgestemd in een nieuw aangelegde tuin. Vandaar dat er de mogelijk is om L elementen in kleuren grijs en antraciet te kopen in diverse hoogtes.  L elementen kunnen uiteraard ook gecoat worden, op die manier zijn er zeer veel meer kleuren mogelijk en is men niet beperkt tot L elementen in de kleuren grijs en antraciet. Op het gebied van L elementen zijn niet alleen de kleuren waar men een keus in kan maken maar uiteraard zijn de diverse hoogtes zeker zo belangrijk.

Wanneer je van plan bent om één of meerdere L elementen te kopen is het niet meer dan normaal dat deze over bepaalde, specifieke afmetingen dient te beschikken. Ook op dit vlak hebben wij voor jou de perfecte oplossing voor handen. Zo is het mogelijk om een L element te kopen met een grootte van 400 mm, maar behoort ook het dubbele tot de mogelijkheden. Dit is van toepassing voor alle verschillende L elementen, dus ook voor deze die in de hoek worden geplaatst. Je moet er wel rekening mee houden dat een stuk van de elementen onder de grond zullen verdwijnen. Dit is een vereiste voor de stevigheid. Het spreekt voor zich dat hier rekening mee dient te worden gehouden bij het uitkiezen van de afmetingen voor jouw L element.

Een ophoging realiseren met L elementen

Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van L elementen, maar stel je, je de vraag hoe je hier nu precies een ophoging mee dient te realiseren? In dat geval is het in eerste instantie belangrijk om er rekening mee te houden dat de grond waarop de betonelementen worden aangebracht gelijk is. Dit is noodzakelijk, want alleen op deze manier zal de bovenkant van de elementen goed op elkaar aansluiten. Wanneer je dit hebt gecontroleerd kies je er voor om (zonder te metselen en te voegen!) de L elementen daar te plaatsen waar je ze wil hebben. Het metselen en voegen moet even worden uitgesteld omdat je ze anders niet meer kan verplaatsen. Het korte gedeelte van de L stenen kunnen naar buiten wijzen waardoor de lange zijde iets naar binnen komt te hangen. Op deze manier wordt meer stevigheid gerealiseerd. Deze manier van werken is dan ook zeer de moeite waard bij het gebruik als afscheiding voor een terras.

Kies je er voor om de korte zijde van de L stenen naar de binnenkant te plaatsen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de afscheiding over een meer open karakter zal komen te beschikken. Dit is aangewezen voor het creëren van een plantenbak en / of voor de realisatie van een vijver. De korte zijde van de L stenen kan vervolgens door middel van stoeptegels en aarde vast worden geplaatst in de grond. Is alles naar wens geplaatst? In dat geval is het mogelijk om door gebruik te maken van voegmiddelen de L elementen aan elkaar te bevestigen. Van zodra dit is uitgehard is het mogelijk om het project verder te zetten.

Het gebruik van L elementen in de praktijk

L stenen worden tegenwoordig niet alleen voor tal van verschillende toepassingen gebruikt, daarnaast worden ze zowel ingezet thuis in de tuin als door de plantsoendiensten in het straatbeeld. Wanneer er door deze laatste snel een stevige bak moet worden gefabriceerd is de kans dan ook bijzonder groot dat dit gebeurt door gebruik te maken van L stenen. Bovendien komen deze betonelementen ook vaak terug op rotondes, zien we ze opduiken op schoolpleinen en worden ze ook steeds vaker toegepast in bedrijfstuinen. Dat is uiteraard helemaal niet zo gek. Aan het gebruik van L elementen of stenen zijn dan ook zeer veel interessante voordelen verbonden. Om er zeker van te zijn dat je er geen enkele van over het hoofd ziet hebben we ze nog even uitgebreid op een rijtje gezet.Een L element is gemaakt van beton. Dit zorgt er voor dat ze over een uitstekende duurzaamheid beschikt. Je zal er waarschijnlijk je hele leven lang genot van ondervinden.De beschikbaarheid van verschillende kleuren zorgt er voor dat deze elementen in elke situatie en eigenlijk overal perfect tot hun recht kunnen komen.L stenen vormen de perfecte basis voor de realisatie van onder meer een plantenbak evenals een vijver..Wanneer je in de praktijk graag creatief bezig bent en je op zoek bent naar kwalitatieve en bovendien ook veelzijdige betonproducten is het absoluut de moeite meer dan waard om kennis te maken met de bijzondere eigenschappen waar L stenen over beschikken.

Bijna geen voegmiddel vereist
Wanneer je er voor kiest om de L stenen of elementen die je aankoopt strak tegen elkaar te plaatsen zal je kunnen vaststellen dat er in principe (mede door het gewicht waar deze elementen over beschikken) zo goed als geen voegmiddel is vereist. Toch betekent dit niet dat het voor de stevigheid wel degelijk aan te raden is. Ben je er nog niet helemaal over uit hoe je nu precies jouw L elementen moet gaan verwerken in het project dat je voor ogen hebt en zou je daarom nog wel een beetje goede raad van echte experts kunnen gebruiken? In dat geval is het uiteraard altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Keuze uit een groot aanbod met L elementen

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte partij om L elementen bij te kopen spreekt het voor zich dat je een aantal eisen in het vooruitzicht zal stellen. Deze eisen hebben onder meer betrekking tot het aanbod dat voor handen is. We doen dit op verschillende manieren. Zoals je reeds hebt kunnen lezen bestaat ons assortiment met L elementen namelijk niet alleen uit exemplaren die over verschillende afmetingen beschikken, daarnaast kunnen ze ook nog eens worden aangekocht in de meest uiteenlopende kleuren. Dit zorgt er in de praktijk voor dat er altijd een L element bij ons kan worden aangekocht die uitstekend geschikt is voor jouw project. 

Creatieve toepassingen voor L-elementen

Je kunt met L-elementen alle kanten op. Als eerste zijn ze zeer geschikt voor ophogingen, je kunt ze plaatsen en opvullen. Het is ook mogelijk om ze als lage muur te gebruiken, bijvoorbeeld bij een terras in de tuin. Dan kun je in plaats van zand de voet bedekken met stoeptegels om een strakke afbakening te maken. De L-elementen worden ook gebruikt om plantenbakken en bloembakken te bouwen met een vrije vorm. Plaats de L-elementen in de gewenste vorm, stort de juiste aarde in deze omheining en je hebt een prachtige plantenbak. Je kunt op deze wijze zelfs meerdere lagen bouwen met lage L-elementen. 

Of je nu een ophoging wilt maken, of een afscheiding, met L-elementen kun je alle kanten op. Op deze productpagina kun je alle maten en combinaties vinden.