ABB
AgriBeton Broers

Betonnen Heipalen of betonpalen

Betonnen heipalen zijn bij ABB beschikbaar in drie diktes, vierkant 22, 25 en 29, de lengte kan opgegeven worden waarna de palen op maat gestort worden en binnen 8-15 werkdagen geleverd. Transport technisch zou een lengte niet langer dan 6-8 m¹ wenselijk zijn, maximaal kunnen wij 12 m¹ lengtes produceren
Heipalen worden tegenwoordig voor meer doeleinden toegepast dan enkel heien, zo worden de heipalen veelvuldig toegepast als kant opsluiting voor bijvoorbeeld paardenbakken/paddock maar ook opsluiting van bestratingen.

    

Prijzen heipalen zijn indicatief en sterk afhankelijk van staalprijzen, informeer altijd naar de actuele prijs!

Klik op de afbeeldingen om naar de detail pagina te gaan!

Heipalen 18x18 cm

Heipalen 22x22 cm

Niet meer leverbaar!
gewicht 80 kg/m¹

Heipalen 22x22 cm

Heipalen 22x22 cm

prijs op aanvraag!
gewicht 120 kg/m¹

Heipalen 25x25 cm

Heipalen 25x25 cm

prijs op aanvraag!
gewicht 150 kg/m¹

Heipalen 29x29 cm

Heipalen 29x29 cm

prijs op aanvraag!
gewicht 205 kg/m¹


Let op! Heipaal maat 18 x 18 cm zijn voorlopig niet meer leverbaar!

  

Prijzen zijn "af fabriek" en bij afname van min. 50 m¹, vraag een vrijblijvende offerte aan voor een correcte prijs incl. transport. Levertijd op aanvraag.
U kunt aan onze weergegeven prijzen geen rechten ontlenen, wij behouden het voorrecht bij offertes de prijzen te corrigeren indien nodig! 

Toepassing Heipalen
Heipalen worden in de regel toegepast daar waar grondlagen week of zacht zijn, men zoekt de ondergelegen stabiele bodemlaag op welke voldoende draagkracht bevatten men zoekt de ondergelegen stabiele bodemlaag op welke voldoende draagkracht bevatten De paalpunt van de betonnen heipaal word dan middels een heistelling in deze draagkrachtige grondlaag geslagen.

Hoe is de ondergrond voor de Heipalen?
Laat altijd de juiste berekening door vakmensen bepalen, het is van groot belang dat heipalen op de juiste lengte toegepast worden. Als de palen te kort zijn zal deze niet de juiste werking hebben en er alsnog verzakkingen op kunnen treden, als de palen daartegen te lang zijn bestaat de kans dat de palen door de gewenste draagkrachtige zandlaag gaan en alsnog door kunnen zakken.

Welke afmeting heipaal moet ik kiezen
De juiste afmeting zal door uw architect of bouwbedrijf berekend worden, een smalle paal heeft nu eenmaal niet dezelfde oppervlakte en draagkracht dan een heipaal van bijvoorbeeld vierkant 29 cm. Wij leveren heipalen in principe in 3 maten, vierkant 22, vierkant 25 en vierkant 29 cm. De heipalen van Agribeton Broers worden traditioneel zonder voorspanning gemaakt, als u palen van langer dan 12 meter nodig heeft word doorgaans een voorspanning vereist. Wij leveren dan ook tot maximaal 12-13 meter lengte heipalen.

Heien van de palen
Heiwerk voeren wij niet zelf uit. Wij zijn producent / leverancier van de palen en verzoeken zelf een heibedrijf te regelen. Uiteraard kunnen wij hierin wel enkele suggesties doen. Informeer naar de mogelijkheden

Kwaliteit van heipalen
Grondslagen volgens Eurocode 0
Belastingen volgens Eurocode 1
Betonconstructie volgens Eurocode 2
Heipalen worden gemaakt met een levens duurklasse 4, dit geeft een minimale referentie periode van 50 jaar.
Betonsterkteklasse C35 / C45
Betondekking 35 mm
Staalkwaliteit B500A
Gevolgklasse CC2

Heipalen als kant opsluiting
Heipalen worden voor zeer veel meer doeleinde toegepast dan enkel heiwerk.
Doordat er lange lengtes mogelijk zijn en door de vierkante vorm zijn deze zeer stabiel toe te passen als kant opsluiting. Voor kant opsluiting  paard rijbakken zijn de heipalen erg populair, om te voorkomen dat de toegepaste zandlaag in de rijbakken weg kan spoelen bij regenval.
Voor deze toepassing zijn er doorgaans de volgende lengte maten op korte termijnen leverbaar;
400 cm, 450 cm, 500 cm, 550 cm, en 600 cm lengtes.