ABB
AgriBeton Broers

Betonplaten

De duurzame betonplaten / industrieplaten zijn te gebruiken voor binnen- en buitenvloeren in bouw, industrie en landbouw. Ze zijn vooral geschikt voor terreinen waar zwaar verkeer met hoge draai-, wring- en schuifkrachten rijdt. Maar ook voor andere doeleinden zijn deze platen geschikt, zoals voor parkeerplaatsen en andere tijdelijke of blijvende infrastructurele toepassingen. 

Deze platen zijn gemaakt van hoogwaardig kwaliteit gewapend beton. In combinatie met pasplaten kunnen complete vloeren en bestratingen worden gelegd. Indien gewenst kunnen deze vakkundig worden gelegd door een leg ploeg. 

Klik op één van onderstaande linken voor typen, afmetingen en prijzen:


      

De betonplaten zijn in een aantal uitvoeringen verkrijgbaar

  • met een hoekstalen omranding voor normale belasting 
  • met een hoekstalen omranding voor hoge tot zeer hoge belasting
  • met betonnen hoekprofilering, speciaal voor bestratingen.
  • met betonnen hoekprofilering voorzien van bezemstructuur voor meer grip.
Betonplaten 200x200x14 B60 15 ton aslast

 

Technische gegevens van betonplaten

Grindbeton * kwaliteit 500 kg/cm3 milieuklasse 5b (agressief milieu) * geproduceerd onder technische controle van de betonvereniging * volgens V.B.T. 1986 (NEN5950) * minimaal 350 kg/m3 CEM I 42,5 R cement bij een w/c factor van 0,45. 


Wapening

Kwaliteit FEB 500KHN.
De platen zijn voorzien van 2 hijsgaten op een onderlinge afstand van 1000 mm


Betonkwaliteit

 C50-C60 (oude benaming B60) geldt voor alle platen(m.u.v. B45). 


Hoe is de ondergrond van de betonplaten?

Als het te bestraten terrein in de diepe onderlagen uit veengrond bestaat is er kans op verzakkingen. Een betonplaat is zo sterk als de ondergrond. Bij toepassing op veengronden adviseren wij altijd platen met dubbel wapeningsnet te nemen. Als er zich verzakkingen voordoen in de ondergrond, zal het extra wapeningsnet de plaat beter tegen een breuk beschermen.


Wat voor een verkeer heb ik op mijn terrein?

Als er sprake is van enkel een parkeerplaats voor personenauto's, kunnen betonplaten met een verkeersklasse 300 voldoen. Dit zijn platen met een dikte van 10-12 cm. Tegenwoordig worden deze dikte nog maar weinig geproduceerd en zijn ze met een dikte van 14 cm veelal de standaard geworden. Bij 14 cm dikte zijn de platen bij een betonsterkte van B60 geclassificeerd als verkeersklasse 450 en kunnen een aslast van 15 ton aan. Dit is veelal voldoende voor gemiddeld vrachtverkeer.
Heeft men zwaar verkeer of verkeer met grote piekbelasting (denk aan 8 tons heftrucks) zal vaak verkeersklasse 600 benodigd zijn. Dit zijn betonplaten met een dikte van 16 cm.


Zijn de betonplaten nodig voor lange termijn?

Meestal worden betonplaten / industrieplaten aangeschaft voor de lange termijn. Bij normaal gebruik, een correct geprepareerde ondergrond en afgestemd op de juiste belastingen, gaan deze lange tijd mee en zijn zelfs mee te verhuizen indien men naar een andere locatie zou gaan.

Zijn de platen nodig voor een tijdelijke verharding dan is er bij AgriBeton Broers de mogelijkheid deze aan te schaffen met een terugkoop garantie, een vorm van verhuur. Informeer hiervoor altijd naar de voorwaarden.


Leggen van betonplaten middels zuignap

Wij zullen doorgaans een aanbieding doen inclusief transport van betonplaten. Voor het legwerk wordt vaak een grond verzet bedrijf, loonwerker of bestrating bedrijf ingeschakeld. Bij AgriBeton Broers bieden wij u de mogelijkheid de platen rechtstreeks vanaf de vrachtwagen te laten leggen. Hiervoor wordt dan een gering bedrag per betonplaat berekend. Er wordt dan geleverd met een zuignap op de kraan van de vrachtwagen. Hiervoor dient de ondergrond geprepareerd klaar te liggen volgens voorschrift en voldoende verdicht met een fijn profilering van +- 1 cm. Tevens is het van belang dat de vrachtwagen, middels een reeds bestaand en voldoende verharde ondergrond, bij de locatie kan komen.

Informeer naar de mogelijkheden.


Afmeting betonplaten

Welke afmeting van u kiest, is uiteraard sterk afhankelijk van het beschikbare terrein. Betonplaten met een afmeting van 2x2 m. zijn het meest geproduceerde type en vaak ook het voordeligst. Probeer uw vlak dan ook zo in te delen dat u zo weinig mogelijk pas platen nodig hebt. Wij verwijzen u naar de bovenstaande afbeeldingen om alle soorten platen en afmetingen te bekijken. Komt u er niet uit, dan kunt ons altijd bellen of mailen voor vrijblijvend advies.


Kwaliteit van betonplaten

Standaard worden alle betonplaten met uitzondering van Agriplaten geproduceerd met C50 - C60 beton (beter bekend als B60 beton) en voorzien van  transport wapening. Hierdoor kunnen we met recht spreken van hoogwaardige kwaliteit. Toleranties in oppervlakte maatvoering zijn zeer gering. In dikte zijn deze toleranties maximaal 5%, door er voor te zorgen dat leveringen uit dezelfde productie reeksen plaats vindt. Daardoor zal de dikte tolerantie doorgaans ruimschoots ingeperkt blijven tot slechts een aantal millimeter.


Garantie van betonplaten

Op al onze betonplaten bieden wij een standaard fabrieksgarantie van minimaal 1 jaar na datum aankoop. Als er in die periode breuk of scheurvorming optreedt en dit is niet de oorzaak van de ondergrond of te zware belasting, valt dit onder de fabrieksgarantie. Het is dan ook van belang een juiste afweging te maken welke type plaat bij u van toepassing is.


Tweedehands betonplaten 

Agribeton Broers levert enkel nieuwe A-keus betonplaten welke middels een zeer zorgvuldig proces gefabriceerd worden. Gebruikte betonplaten kunnen wij middels samenwerking in sommige gevallen wel aanbieden. Doordat wij de scherpste prijzen van Nederland hanteren is onze ervaring dat vaak nieuwe erf verharding  slechts een gering bedrag meer hoeft te kosten dan gebruikte platen. U bent dan wel verzekerd van kwaliteit en een lange levensduur.Meest gestelde vragen over betonplaten / industrieplaten

  • “Ik heb een loods waar zowel verkeer als paarden daar staan. Wat voor betonplaten heb ik nodig? "

Een betonplaat 2x2, 14cm dik is de meest voordeligste keuze. Gladde betonplaten zijn handig voor bijvoorbeeld parkeerplaatsen. Deze industrieplaten zijn makkelijk te vegen en schoon te houden. Maar voor de paarden is dan weer beter om gebezemde betonplaten aan te schaffen omdat ze daar beter grip op hebben als zij lopen en het uitglijden dus voorkomen kan.  

   "Waar zijn de betonplaten met een stalen hoekrand dan voor nodig?"

De industrieplaten met stalen hoekrand worden vaak gebruikt bij parkeerterreinen met grof verkeer. Deze hebben een vellingrand en een stalen hoekrand wat het verkeer doet opheffen.   

Conclusie klant: Ik ga een deel gladde platen en een deel gebezemde platen aanleggen. Maak maar een offerte nadat ik jullie heb gemaild voor hoeveel aantallen en welke soort betonplaten ik wil.   

  • "Ik heb 146 betonplaten oftwel industrieplaten nodig van 2x2. Zijn de betonplaten met enkel bewapeningsnet goed genoeg qua betonkwaliteit voor ons terrein?"

We hebben gevraagd wat voor ondergrond hij gebruikt en of hij op veengebied het parkeerterrein gaat aanleggen. Dat was niet het geval. Het was zware kleigrond, in de Betuwe.  

Wij hebben hem geadviseerd de enkelnet betonnen vloerplaten 2x2 aan te schaffen omdat dit voldoende is op kleigrond en er geen zwaar verkeer op komt te rijden.  

Uiteraard, omdat dit een groot aantal betonplaten zijn, doen wij er alles aan om wat aan de transportprijs te doen door te overleggen met onze transporteur.